Ανοιχτή επιστολή Εκπροσώπου Εργαζομένων στο ΔΣ του ΔΕΔΔΗΕ

 

«Νύχτα αλύχτησε ο λύκος, πάει το στάρι, πάει και ο βίκος!»

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Χωρίς αμφιβολία οι εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπου εργαζομένων στο ΔΣ του ΔΕΔΔΗΕ πραγματοποιούνται σε μία εξαιρετικά κρίσιμη και δύσκολη συγκυρία για τον Όμιλο ΔΕΗ.

Τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ δεν αφήνουν καθόλου περιθώρια αισιοδοξίας σε όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου.

Σε αυτή τη δυσμενή συγκυρία, η δυναμική, ανεξάρτητη και εποικοδομητική φωνή του Εκπροσώπου Εργαζομένων στο ΔΣ είναι περισσότερο επιβεβλημένη και αναγκαία από ποτέ.

Είναι παλιά συνδικαλιστική πρακτική, όταν κάποιος δεν έχει να δείξει έργο, να βγάζει ανακοινώσεις με επαναστατικούς τίτλους και να πετά λάσπη δεξιά και αριστερά. Αυτό επιχείρησε να κάνει σε μένα το ψηφοδέλτιο του ΕΑΜΕ, μόλις πέντε ημέρες πριν τις εκλογές, και φυσικά αποφεύγοντας πάντα να κάνει  τη δική του αυτοκριτική για τα πεπραγμένα τους όλα αυτά τα χρονια.

Γράφουν πως «δεν θα επιτρέψουμε να υλοποιήσουν τα σχέδια τους.»  Δηλαδή τα γνωρίζουν και δεν μας τα κάνουν γνωστά;  Ποιά είναι αυτά σχέδια αγαπητοί συνάδελφοι; Σε ποιούς δεν θα επιτρέψετε; Σε αυτούς με τους οποίους συναγελάζεσθε καθημερινά;

 

Γιατί αγαπητοί συνάδελφοι οι Εκπρόσωποι του ΕΑΜΕ  δεν λένε λέξη για την παρουσίαση που έγινε τη Μεγάλη Τετάρτη στο ΔΣ της ΔΕΗ για σύσταση θυγατρικής του ΔΕΔΔΗΕ με μετοχικό σχήμα 51% στον Ιδιώτη και 49% ΔΕΔΔΗΕ για την υλοποίηση του έργου των Έξυπνων Μετρητών (προϋπολογισμός πάνω του 1 δις €), όταν δεν έχει βγει ακόμη επίσημα η απόφαση του ΣΤΕ για την πορεία του πιλοτικού προγράμματος; Άραγε γιατί τόσο βιασύνη? Γιατί τόση σιωπή;

Μήπως είναι το πρώτο βήμα για τον τεμαχισμό και την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ;

Αυτό δεν θα περάσει όσο θα είμαι εγώ εκεί και το γνωρίζουν, για αυτό και είμαι σε κάποιους  ανεπιθύμητος.

Και μην κουράζεστε να μας πείσετε για τους «αγώνες» σας. Άλλωστε έχουμε πρόσφατες τις στιβαρές!….αντιδράσεις σας στην πώληση του

ΑΔΜΗΕ. Να περιμένουμε τα ίδια και στον ΔΕΔΔΗΕ;

 

Ποτέ δεν ασχοληθήκατε με τα πραγματικά προβλήματα.

 

Θα μπορούσα να αντικρούσω, ένα προς ένα, όλα όσα τάχα μου προσάπτουν στην επιστολή τους. Οι αντιδράσεις μου, οι θέσεις και τα επιχειρήματά μου σε όλα τα κρίσιμα θέματα, είναι όλες καταγεραμμένες. Όμως δεν θα τους κάνω τη χάρη. Δεν θα επιδοθώ σε χαρτοπόλεμο επιστολών που μπορεί μάλιστα να βλάψουν την Εταιρεία καθώς κάποιες απο τις υποθέσεις που αναφέρονται έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Πέρα από τα παραπάνω, με δύο  ανοιχτές μου επιστολές:

1η –μετά την υπογραφή της τελευταίας ΣΣΕ και η

2η –λίγο μετά την ανάληψη της θέσης του Διευθύνοντος Συμβούλου κου Οκταποδά,

έκανα γνωστές σε όλους τις συνέπειες από την πολύ αυξημένη ροή συνταξιοδότησης και την άμεση ανάγκη νέου διαγωνισμού για προσλήψεις νέου τακτικού προσωπικού, που για την υλοποίηση και ολοκλήρωσή του, χρειάζονται 2 χρόνια, με συνέπεια βασικές εργασίες να δίνονται σε εργολαβίες έχοντας σαν αποτέλεσμα το κλείσιμο πρακτορείων, μείωση των βαρδιών, προβλήματα στη σύνθεση των συνεργείων με μεγαλύτερη πίεση στο υπάρχον προσωπικό. Δηλαδή συνειδητή απαξίωση, συνεχής ιδιωτικοποίηση έργου και υπηρεσιών με αποτέλεσμα ελάχιστο τακτικό και εξειδικευμένο προσωπικό.   

Σημειωτέον, ο διαγωνισμός της 7Κ/18 παραμένει από πέρυσι στο ΑΣΕΠ. Ζητήθηκε από την Διοίκηση έκτακτος διαγωνισμός με τη σύμφωνη γνώμη και της ΡΑΕ όμως το Υπουργείο δεν την έκανε δεκτή, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για νέες εργολαβίες!

Το έργο μου είναι ουσιαστικό, το τηλέφωνό μου καθώς και η πόρτα του γραφείου μου είναι πάντα στη διάθεση του κάθε συναδέλφου.

Είμαι παρών και τοποθετούμαι για όλα τα θέματα σε κάθε συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και της ΕΤΕ/ΔΕΗ και σε όποιο σωματείο μου ζητήσει ενημέρωση.

Η κριτική μου στις επιλογές τις Διοίκησης  είναι ουσιαστική, με επιχειρήματα και με γνώμονα το συμφέρον του ΔΕΔΔΗΕ και των συναδέλφων μου, χωρίς συμβιβασμούς. Χωρίς φωνασκίες και θεατρινισμούς στους οποίους αυτοί  επιδίδονται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση των καταστροφικών οικονομικών αποτελεσμάτων της ΔΕΗ. Οι φωνασκίες και θεατρινισμοί που όλα αυτά τα χρόνια είδαμε που μας οδήγησαν, στην απαξίωση της μεγαλύτερης Εταιρείας της χώρας.

Γνωρίζουμε άλλωστε ποιοι συνδιοικούν και μπαινοβγαίνουν στα γραφεία της Διοίκησης καθημερινά.

Είστε το συνδικαλιστικό κατεστημένο και έχετε μεγάλη ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση του Ομίλου και να είστε σίγουροι ότι το γνωρίζουν αυτό όλοι οι εργαζόμενοι.

Να είστε βέβαιοι ότι ο σημερινός εκπρόσωπος εργαζομένων στο ΔΣ του ΔΕΔΔΗΕ δεν συναλλάσετε και διατηρεί την ανεξάρτητη φωνή για το όφελος των εργαζομένων και της Εταιρείας.

Το ΕΑΜΕ κρατά ένοχη σιωπή, όταν  κάποιοι απεργάζονται την εκποίηση του ΔΕΔΔΗΕ.

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ

 

Σημείωση: Θα ακολουθήσει και 2η απαντητική – αναλυτική επιστολή στα ερωτήματα της επιστολής του ΕΑΜΕ.

 

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο